Nieuw logo2

Een hart voor schrijvers

Vertelpunt Uitgevers is een onderdeel van de Vertelpunt Groep, een verzameling van een communicatiebureau gespecialiseerd in offline en online communicatie, het opleidingsinstituut Vertel.Academie (beide geleid door Marijke Hermans) en Vertelpunt Uitgevers.

Zaakvoerder en bezieler van Vertelpunt Uitgevers is Dirk Hermans, voormalig journalist bij o.a. Het Belang van Limburg en Radio 2 Omroep Limburg.

In zijn vrije tijd schrijft Dirk Hermans zelf boeken. Zowel fictie als non-fictie. Zo verschenen van zijn hand al “De Top van de Vlaamse pop”, de autobiografische boeken “Help! Mijn engelbewaarder wil met brugpensioen” en “Hoera! Mijn engelbewaarder is terug, de thriller “Schaak”, “Royal Bree FC” over een gouden generatie Breese voetballers, “14 jaar Breekend”, het managementboek “De kracht van het verhaal”, een handleiding voor beginnende auteurs “De magische reis van idee tot boek”, en het jeugdboek “Guus & Luuk in Arteria”.

Omwille van zijn ervaringen met zowel de klassieke uitgeverij als met een Printing On Demand uitgeverij, besloot hij om het heft in eigen handen te nemen en een eigen uitgeverij te starten. Een uitgeverij die het ‘anders’ en ‘beter’ moest doen. Het werd Vertelpunt Uitgevers.

Net zoals hij vroeger als amateurmuzikant een lans brak voor andere amateurgroepen via zijn werk als muziekjournalist bij Backstage Muziekmagazine, HBVL en Jet Magazine en als voorzitter van de Stichting Breekend (bevordering van amateur rock- en popgroepen) ligt ook nu een stuk engagement aan de basis van Vertelpunt Uitgevers. De uitgeverij is uiteraard een commerciële aangelegenheid met kosten, baten en winstoogmerk. Maar er zit een groot stuk semi-vrijwilligerswerk in. Het is de liefde voor de schrijfkunst en het verhaal die Dirk Hermans aanzette om naast zijn andere drukke activiteiten, dit initiatief te nemen om auteurs die elders niet terecht kunnen, te ondersteunen in hun queeste naar (een) eigen boek(en).