Een hart voor schrijvers

Vertelpunt Uitgevers is een onderdeel van de bvba Vertelpunt, een communicatiebureau dat gespecialiseerd is in personeelsbladen, nieuwsbrieven en persrelaties.

Zaakvoerder en bezieler is Dirk Hermans, voormalig journalist bij o.a. Het Belang van Limburg en Radio 2 Omroep Limburg.

In zijn vrije tijd schrijft Dirk Hermans zelf boeken. Zowel fictie als non-fictie. Zo verschenen van zijn hand al “De Top van de Vlaamse pop”, “Help! Mijn engelbewaarder wil met brugpensioen” en staat de thriller “Schaak” in de steigers.

Omwille van zijn ervaringen met zowel de klassieke uitgeverij als met een Printing On Demand uitgeverij, besloot hij om het heft in eigen handen te nemen en een eigen uitgeverij te starten. Een uitgeverij die het ‘anders’ en ‘beter’ moest doen. Het werd Vertelpunt Uitgevers waarover u verder in deze site meer leest.

Net zoals hij vroeger als amateurmuzikant een lans brak voor andere amateurgroepen via zijn werk als muziekjournalist bij Backstage Muziekmagazine en als voorzitter van de Stichting Breekend (bevordering van amateur rock- en popgroepen) ligt ook nu een stuk engagement aan de basis van Vertelpunt Uitgevers. De uitgeverij is uiteraard een commerciële aangelegenheid met kosten, baten en winstoogmerk. Maar er zit een groot stuk semi-vrijwilligerswerk in. Het is de liefde voor de schrijfkunst en het verhaal die Dirk Hermans aanzette om naast zijn andere drukke activiteiten, dit initiatief te nemen om auteurs die elders niet terecht kunnen, te ondersteunen in hun queeste naar (een) eigen boek(en).

UA-100687733-1