Een platform voor goede verhalen 

Vertelpunt Uitgeverij wil meer zijn dan een uitgeverij.

Als specifieke uitgeverij situeren we ons tussen de traditionele en
de Printing On Demand-uitgeverijen, de zogenaamde POD’s. Dat wil zeggen dat wij boeken op beperkte aantallen laten drukken, meestal beginnend met 100. Bij ons heeft de auteur een belangrijke rol in de verkoop van het boek. Hij zal zijn/haar netwerk, familie, vrienden, sportclub enz. moeten aanspreken om boeken te verkopen. Vertelpunt Uitgevers zorgt er op haar beurt voor dat het boek wordt aangegeven bij , en dus bestelbaar is via Standaard Boekhandel, Centraal Boekhuis (NL), Boekenbank (B), Bol.com. We sturen ook recensie-exemplaren naar de pers en naar de Nederlandse en Belgische aankoopverenigingen van de bibliotheken.

Maar er is meer.
 

 1. Vertelpunt Uitgeverij richt zich tot Limburgse auteurs die met leuke verhalen zitten en die nergens kwijt kunnen.
 2. De uiteindelijke long term doelstelling van Vertelpunt Uitgeverij is het bevorderen van het verhaal in Limburg en daarbuiten. Vertelpunt Uitgeverij wil uiteindelijk iedereen die iets met verhalen vandoen heeft – zowel van de creatieve zijde als van de gebruikerszijde – een platform bieden waarop informatie, verhalen, en sprekers te vinden zijn.
   
   

Wat doet Vertelpunt Uitgeverij dan méér dan al die andere POD uitgeverijen?

 1. Vertelpunt Uitgeverij helpt de auteurs met raad en daad om het manuscript op een hoger peil te tillen. Wij geven effectieve redactionele ondersteuning.
 2.  Vertelpunt Uitgeverij voorziet vanaf het eerste exemplaar een billijke vergoeding voor de auteur die aanzienlijk hoger ligt dan de klassieke 10% royalties.
 3.  Vertelpunt Uitgeverij biedt ondersteuning in de marketing van het boek door de aanmaak van affiches, het organiseren van verkooppunten en het op poten zetten van een persbeleid (= perstekst, mailing, opvolging, begeleiding).
 4. Vertelpunt Uitgevers biedt redactioneel advies en schrijfondersteuning.
   

En er is nog meer

1. Vertelpunt Uitgeverij richt een Speakers Corner op. Dit is een database met auteurs die met hun boek en verhaal naar buiten willen treden en lezingen willen geven rond het onderwerp van hun boek. Deze database wordt op regelmatige tijden gecommuniceerd met serviceclubs en landelijke verenigingen die lezingen organiseren.
2. Vertelpunt Uitgeverij richt een Verhalenwinkel in waar journalisten, toneelschrijvers, dichters… hun schrijfselen kwijt kunnen en waar media en toneelgezelschappen uit kunnen putten.

Vertelpunt Uitgeverij wil een platform zijn voor verhalen:

 • romans
 • non-fictie
 • toneelstukken
 • journalistieke reportages
UA-100687733-1