Dirk Hermans: Orgaandonatie | Bende van Nijvel | Hoe een boek schrijven 

Dirk Hermans (1954) is journalist, copywriter, auteur en uitgever. Hij geeft lezingen over:
- Orgaandonatie: hij vertelt over zijn eigen ‘annus horribilis’ als leverkankerpatiënt en geeft gerichte informatie over orgaandonatie. Wat is het, hoe werkt het, hoe is het internationaal georganiseerd, wie is donor en wie niet, wanneer krijg je een nieuw orgaan, welke organen komen in aanmerking …? Allemaal vragen waarop een antwoord gegeven wordt. Deze lezing is er naar aanleiding van zijn boeken ‘Help! Mijn engelbewaarder wil met brugpensioen’ en ‘Hoera! Mijn engelbewaarder is terug’.
- De Bende van Nijvel: in deze lezing - naar aanleiding van zijn thriller Schaak - schetst hij het verhaal van de Bende van Nijvel en de machinaties die ertoe geleid hebben dat er nog steeds geen enkel spoor is naar deze moordende bende. Was het georchestreerd van bovenaf, zoals Hermans in zijn roman Schaak suggereert, of was het een – vrij ongeloofwaardige - samenloop van omstandigheden die het onderzoek belemmerd heeft? Een onthutsend verhaal.
- Het Verhaal in moderne communicatie: als communicatieconsultant schreef Hermans een bevattelijk boekje over hoe hij vindt dat de moderne KMO-bedrijfsleider kan/moet communiceren. Tijdens de lezing gaat hij onder andere in op het belang van een goed bedrijfsverhaal, het inzetten van sociale media, de rol van nieuwsbrieven en personeelsbladen en het belang van persrelaties.

  • Van idee tot boek: als schrijver en uitgever weet Dirk Hermans hoe een boek tot stand komt. Hoe een idee uitgroeit tot een verhaal en hoe een verhaal uiteindelijk resulteert in een boek. En dat zowel voor romans als documentaire boeken, biografieën of managementboeken.

 

Dirk Hermans schreef onder andere de biografische romans “Help! Mijn engelbewaarder wil met brugpensioen” en “Hoera! Mijn engelbewaarder is terug”,  de thriller “Schaak” en het managementboek “Het verhaal in moderne communicatie”. De twee eerste boeken zijn autobiografische romans over zijn leverkanker en –transplantatie, het derde is een thriller over een samenzwering tegen België die geschetst wordt tegen de achtergrond van de Bende van Nijvel, de CCC en het voetbalhooliganisme. Hermans is de eerste die de drie maatschappelijke fenomenen in de jaren tachtig onder één noemer plaatst in een wervelende en spannende thriller.
 

UA-100687733-1