Asia Willems

Asia Willems

Asia Willems trouwde op vijfentwintigjarige leeftijd met een Pakistaanse moslim. Het was een huwelijk uit liefde dat echter ontaardde in een hel. Verloren Tranen is het relaas van een relatie waarin de vrouw onderdrukt en geslagen wordt. De reis van een vrouw die ondanks alles toch wil geloven in het huwelijk, de liefde en haar man, maar die iedere keer met een schok terug in de werkelijkheid belandt. Het is het verhaal van een moeder die slechts het beste wil voor haar kinderen en daarom zichzelf té ver weg cijfert.

Met dit boek wil Asia Willems (jonge) mensen bewust maken van het feit dat een relatie beginnen met iemand van een andere cultuur en/of religie veel inzet, aanpassingen en energie vergt. Dat je je hier niet in mag verliezen en te allen tijde moet opkomen voor jezelf. En bij uitbreiding geldt dat voor alle vrouwen die onderdrukt of mishandeld worden. Dit boek moet hen duidelijk maken dat niet zij, maar de onderdrukker fout is.

Ze wil met dit boek ook de aandacht vestigen op het fenomeen ‘koppkinderen’. Een gegeven waar nog te weinig mensen vertrouwd mee zijn. Leven met een geestesziek en verslaafd iemand laat zijn sporen na, zowel bij de volwassenen als bij de kinderen die er mee samenleven. Tenslotte wil Asia Willems ook iedereen de boodschap meegeven dat heel wat Belgische vrouwen en mannen zich bewust bekeren tot de islam en dat dit niet altijd in functie van een levenspartner gebeurt."

UA-100687733-1